Isparta'da bin kişi ishalden hastanelere başvurdu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2010 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde rahatsızlanarak hastaneye başvuranlarını sayısının bine yaklaştı. Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği 3 uzman da bölgedeki incelemelerini tamamladıktan sonra ön rapor hazırladı.

Raporda, ilçedeki alt yapının 50-60 yıllık olduğu belirtilerek acilen yenilenmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Sağlık İl Müdür Vekili Dr. Halil Beydilli, Keçirborlu'da yaşan olayın sebebine ilişkin çalışmaların devam ettiğini, hastaneye başvuruların azaldığı açıkladı.

Beydilli, "Dün sabah saatlerinden itibaren bazı vatandaşlarımız ishal, bulantı, kusma gibi şikâyetlerle Keçiborlu Devlet Hastanesi'ne müracaat ettiler. Bunun için en kısa sürede oluşturulan 25 kişilik bir ekiple olay yerine ulaşılarak gerekli önlemler alındı. Hastalara serumla birlikte bazı ilaç takviyesi verildi." dedi.

Hastaneye başvuran hasta sayısının azaldığını belirten Beydilli, Sağlık Bakanlığı'ndan gelen uzmanlarında bölgede incelemede bulunduğunu ifade etti.

Beydilli, şunları söyledi: "Bakanlığımızın başlattığı ön inceleme neticesinde küçük bir bölgede ishal salgını olduğu tespit edilmiştir. Bunun üzerine konunun uzmanlarından oluşan bir ekip detaylı incelemelerde bulunmak üzere yola çıkmıştır. Ekibimizin yaptığı inceleme sonuçları kamuoyuyla paylaşılacaktır."

Hastanede yatan vaka bulunmadığını belirten Beydilli, vakaları çok hafif seyrettiğini, durumu ağır hasta bulunmadığını kaydetti.

Olayın sulardaki bir çeşit virüsten kaynaklandığını tahmin ettiklerini dile getiren Beydilli, "Belirli odaklardan alınan numuneler Bakanlığımıza ve Antalya Hıfzısıhha'ya gönderildi. Ayrıca burada da alınan örnekler laboratuvar ortamında değerlendiriliyor. Bakanlık tarafından konuya ilişkin çalışmalar devam ediyor." diye konuştu.

Halil Beydilli, hastalığın sebebine ilişkin kesin sonucun 48 saat sonra çıkacağını kaydetti.

"ALT YAPIMIZ 60 YILLIK, PROJE İÇİN PARAMIZ YOK"

Keçiborlu Belediyesi, yapılan anonslarla vatandaşlara suları kaynatarak içmesi uyarsında bulunuyor.

Belediye Başkanı Turgut Soykan, 10 litre suya 5 damla çamaşır suyu katıp sebze ve meyveleri bunun yıkamasını tavsiye ettiklerini söyledi.

Soykan, "Olay normale döndü. Yığılma yok, salgın yok. Tahlillerin ön incelemesinde sular da mikrobik bir virüs olmadığını öğrendim. Ancak, kesin sonuçlar birkaç gün sonra açıklanacak. Şehir içme suyu şebekemiz 50-60 yıllık bir şebekedir. Soykan, günde iki defa klorlama yaptıklarını ancak şebekenin eski olmasından dolayı zaman zaman hastalığa neden olabilecek gelişmeler yaşanabileceğini kaydetti. İleriye dönük olarak alt yapının değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Soykan, "Bütçemiz yetersiz. Belediyemizin yıllık 2,5 milyon lira bütçesi var. Alt yapı sorunun çözülmesi için 6 milyon liraya ihtiyaç var. Bunun içinde bakanlık yetkililerinden, siyasi parti temsilcilerinden yardım bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Isparta Valisi Ali Haydar Öner de hastalığın sebebinin bir kaç gün içinde netliğe kavuşmasını beklediklerini, hastalarını ayakta tedavi edildiklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber